| Tytuł: | Czy to świerzb? |
| Autor: | magdalena 18.5.2010, 15:52 |
| proszę o porade w następującej sprawie ostatnio zakończyłam leczenie dzieci ze świerzbu teraz od dwóch tygodni mają znowu to samo z tym że starszy mniej a młodszy więcej ale nie maja charakterystycznych krostek ani pęcherzyków po prostu czasami sie drapią po brzuchu i po kolanach nic na dłoniach i i stopach młodszy ma dosyć duzo takich małych ranek gdyż jego paznkocie rosną w tempie okropnym i zastanawiam sie czy to na pewno świerzb a nie coś innego podobno to sie nasila w lecie a nie zimie a u moich dzieci odwrotnie | |
| Autor: | Justynka 19.5.2010, 14:18 |
| czesc i jak dajesz sobie z tym rade? ja tez se tego nawabiłam od kolezanki mam toodniedawna nie wiem jakleczyc a jak synowwyleczylas boje sie ze moj syn sie zarazi... pozatym dostalam jaks kuracje od lekarza 3dniowa smarowalam za 2tyg do kontroli ale nadal wszystko jest wiec napisz co nieco jak wyleczylas synów... do tego na buzi pojawily mi sie czerwone plamy twarz czerwona na policzkach ne mam krostek tylko czerwone eh | |
| Autor: | sania 19.5.2010, 19:36 |
| czv ktos wogole wyleczyl sie jesli tak to podajcie sposob prosze | |
| Autor: | zdesperowany 19.5.2010, 20:11 |
| ratunku pomocy jesli macie lekarstwo na tego gada prosze podajcie dziekuje | |
| Autor: | Asiik 19.5.2010, 20:54 |
| Kochani,prać i prasować trzeba. On jest bardzo wrażliwy na temperaturę polecam masc Jacutin kuracja 3dniowa , po 3 dniach sie wykompać i potem podleczyc mascia CROTAMITON i pamietac pracowac codzienna zmiana bielizny codzienna zmiana ubran pranie poscieli prasowanie i tak w kółko..tzeba sie troszke pomeczyc i zejdzie pasozyt sama to mialam teraz natluszczam skore i podleczam CROTAMITON . pozdrawiam i zycze zdrowka i cierpliwosci .. Asiik | |
| Autor: | monika 7.9.2011, 13:27 |
| pomóżcie nie moge pozbyc sie tego świerzba juz ponad 3 miesiace pomocy | |
| Autor: | Elcia 4.11.2011, 15:08 |
| Dzisiaj mój 18 letni syn wrócił od lekarza z informacją że zaraził się świerzbem .p. doktor przepisała mu maść do smarowania ale nie powiedziała nic na temat reszty rodziny.Stąd moje pytanie , co robić z koro nikt oprócz niego nie ma objawów,czy po za higieną i prasowaniem powinniśmy się czymś smarować? I co z małymi dziećmi bo mam również 2 letnią córeczkę ,i tak się teraz zastanawiam czy powinnam ją odizolować od brata? | |
| Autor: | krychna 14.11.2011, 11:36 |
| dostalam swierzbowca bylam u lekarza zapisala mi nowoskabin smaruje sie i nie pomaga pracuje z dzieckiem i boje sie zeby sie nie zarazil.prosze o rade co mam robic dalej | |

Choroby paznokci
Choroby paznokci są bardzo popularnymi schorzeniami. Występują zazwyczaj jako efekt nienależytej higieny oraz pielęgnacji. Należy pamiętać, że paznokcie odgrywają ważną rolę w wyglądzie dłoni i dlatego należy o nie szczególnie dbać.
Grzybica stóp należy do najczęstszych chorób kończyn dolnych. Ryzyko zachorowania na to schorzenie wzrasta w przypadku zmiękczenia skóry przez pot albo wodę. Na grzybicę chorują zazwyczaj osoby, które nie wycierają stóp po kąpieli (szczególnie przestrzeni między palcami) oraz sportowcy.
Łupież
Łupież to przypadłość dotykająca wielu osób. Wbrew powszechnym opiniom wcale nie wiąże się z zaniedbaniami w zakresie higieny osobistej, choć może to być jedna z przyczyn, jeśli faktycznie nie troszczymy się o włosy.