Świerzb

swierzb_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Leczenie świerzba

Tytuł:Leczenie świerzba
Autor:robercik
19.5.2010, 19:44
Witam. Piszę bo sam padłem ofiarą tego roztocza. Chcę podac kilka zasad leczenia, ponieważ lekarze maja małe doświadzcenie. Ja zasstosowałem -crotamiton. -maść. Należy stosować w pierwswzym stadium tj ok 5-8 dni 2 razy dziennie. I tu rzecz ważna . Nie należy stosować kąpieli poza min , tj higiena intymna. I to niekoniecznie bo te roztocza uwielbiają wnętrza ud. Pościeli nie radzę zmieniać bo to nie ma sensu. Odzież można zmienić np 2 co dwa dni. odziez osobistą. Crotamiton należy stosować na miejsca zaatakowane w szczególny sposób mocno i głęboko wcierając . Pozostałe części ciała nasmarowac łagodnie. Przez następne dni stosować 1 raz dziennie przez okres 1 tygodnia. wg poprzedniej zasady. Wiem , ze swędzenie nadal nie ustaje , bo przetrwalniki świerzbowca są nadal pod skórą.Następnie stosować co dwa dni smarowanie w miejscach które jeszcae wykazują np w nocy swierzbienie. Dla pewności usunię cia wszelkich przetrwalników swierrzbowca. powtórzyć maść co 2 dni przez ok 3-5 dni. Do tej kuracji potrrzeba 4 tubek po 40g. Lekarz zapisuje 1 tubę /Chore/ Zapomnijcie o zdobyciu leku w Polscce zawierajacego ivermektynę tj np METIZAN. Na leczenie trzeba mieć kogoś w USA. Na tym pozdrawiam

Autor:danielo
19.5.2010, 20:10
Ja smarowałem się przez miesiąc NOVOSCABINEM, potem przez następny miesiąc CROTAMITONEM i nic mi to nie pomogło. Dopiero gdy dokładne wysmarowałem się kremem LYCLEAR (permethrin 5%), trzykrotne w odstępie 5 i 10 dni, świerzb "diabli wzięli". Tylko, że LYCLEAR produkują w Irlandii i jest dostępny w Anglii w aptece bez recepty. Natomiast w Polsce nie dopuszczono permethriny do oficjalnej sprzedaży. Chyba trzebaby ogłosić zbiórkę pieniędzy na łapówkę dla osób decydujących o dopuszczeniu dobrego leku na rynek polski. 1. Sprecyzuj pytanie a na nie odpowiemy. 2. Zapytaj koleżanki co robi, jeżeli ona taką skórę gdzieś tam ma

Autor:konrad
19.5.2010, 20:56
Witam Mieszkamy w UK wiec tez nam latwiej dostac ta maść. Tez zastosowalismy cała rodzina LYCLEAR dwukrotnie w odstepie tygodnia, ale nadal czujemy swedzenie moze juz nie takie mocne ale jednak czasem sie nasila. Wiem ze moze to wystepowac nawet do 4-6 tyg ale czy to normalne ze czasem to swedzenie jest az takie, czy mozliwe ze jakies gady przetrwały po takiej kuracji i oczywiscie po zastosowaniu prania gotowania prasowania nie noszenia rzeczy itp Prosze o porade tych którzy juz to przeszli i zwalczyli to na dobre, bo juz nie wiem co mam myslec. Pozdrawiam konrad

Autor:JOANNA
18.3.2012, 21:05
A u mnie w rodzinie córcia przywlokła świerzb ze szkoły. Odpukać nie zaraziła jeszce nikogo. Ale wyleczenie tego świństwa polskimi specyfikami niestety jest niemozliwe. Próbowaliśmy wszystkiego. Dopiero jak mąż wyjechał do UK to przesłał nam LYCLEAR creme i to pomogło po posmarowaniu jedną tubką. Po 7 dniach powtórzyliśmy smarowanie jeszcze raz i do tej pory mamy spokuj. Polecam wszystkim ten specyfik. W szkole inne dzieci też mają to świństwo i za 2 tygodnie lece do UK i matki wręcz mnie błagały o tą maść. Nic mi nie szkodzi przyiweźć ten specyfik i przynajmniej podleczą dzieciak w szole i zniknie to w szkole. Jak by ktoś był zainteresowany kupnem to proszę o kontakt : klimekjk@xxx POLECAM WSZYSTKIEM i ŻYCZE ZDROWIA!!!!

Autor:Iwona
22.3.2012, 11:52
Moja historia jest taka, że 10 lat temu mój mąż przywiózł to świństwo z pracy.Zaraziliśmy się wszyscy tzn. ja i dwoje naszych wtedy jeszcze małych dzieci.Leczenie trwało bardzo długo i skńczyło się tym, że ja musiałam brać tabletki uspokajające.To był koszmar. Miesiąc temu córka zaczęła się drapać, ma krostki swędzące między palcami u rąk na brzuchu i na udach.Wczoraj pokazaliśmy to lekarce i było jej trudno stwirdzić czy to świerzb czy coś może uczula moją córkę.Ja sie boję że to znowu to. Nie mam rodziny ani nikogo znajomego w Anglii i nie chcę przeżywać znowu tego koszmaru.

Autor:JOANNA
22.3.2012, 20:43
Ja zakupiłam LYCLEAR na allegro u użytkownika kindergarten-eu. Polecam, towar oryginalny cena jak wszędzie no i pewność że nikt nas nie oszuka bo zakupione poprzez allegro

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

swierzb_ciekawostki

Ciekawostki

Choroby paznokci
Choroby paznokci są bardzo popularnymi schorzeniami. Występują zazwyczaj jako efekt nienależytej higieny oraz pielęgnacji. Należy pamiętać, że paznokcie odgrywają ważną rolę w wyglądzie dłoni i dlatego należy o nie szczególnie dbać.

Czy wiesz, że...

Grzybica stóp należy do najczęstszych chorób kończyn dolnych. Ryzyko zachorowania na to schorzenie wzrasta w przypadku zmiękczenia skóry przez pot albo wodę. Na grzybicę chorują zazwyczaj osoby, które nie wycierają stóp po kąpieli (szczególnie przestrzeni między palcami) oraz sportowcy.

Polecamy

Łupież
Łupież to przypadłość dotykająca wielu osób. Wbrew powszechnym opiniom wcale nie wiąże się z zaniedbaniami w zakresie higieny osobistej, choć może to być jedna z przyczyn, jeśli faktycznie nie troszczymy się o włosy.

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Pyralgina jest jednym z popularniejszych środków przeciwbólowych, który w składzie ma właśnie 500 mg tej substancji czynnej.