| Tytuł: | Świerzb |
| Autor: | laura 23.2.2011, 10:35 |
| witam was!!! Miałam świerzba i stosuje kuracja raz na jakiś czas bo potrafi wrócić. Nie wiem czemu ale świerzba mam już ponad rok, na początku pamiętam, że miałam krosty i bardzo je drapałam bo nie wiedziałam za bardzo co to jest. Teraz jak poczuje jakieś oznaki swędzenia od razu zaczynam smarować się specjalnym płynem i staram się nie drapać tylko masować te miejsce i przechodzi. Jednak zastanawiam się czy kiedyś w ogóle to wyleczę ;( | |
| Autor: | renata 23.2.2011, 13:40 |
| Moi drodzy również mieliśmy z mężem ŚWIERZBA potworność walczyłam z tym przez miesiac ale wygralam . Myślę, że trzeba mocno wcierac maści lub płyny. Mój lekarz powiedział, że po pierwszym razie smarowania może jeszcze pozostać świerzb. Należy wtedy użyć innego środka i tak zrobiliśmy. Życzę zdrowia RENIA | |
| Autor: | konik 24.2.2011, 08:29 |
| witam was ja miałem taki problem, że nie dość, że męczył mnie świerzb to jeszcze miałem stany podgorączkowe i gorączkę przez to ale na szczęście tą dolegliwość szybko można było złagodzić biorąc pyralginę, a co do świerzba to smarowanie, smarowanie i jeszcze raz smarowanie maściami pozdrawiam konik | |
| Autor: | agata 24.2.2011, 12:54 |
| cześć czytając wpis wyżej myślę drogi koniku, że twoje stany gorączkowe nie mają zbyt wiele ze świerzbem ale co jak co to przyznam ci racje co do stosowania pyralginy ona pomaga, a to smarowanie też niestety... pozdrawiam | |
| Autor: | dorota 25.2.2011, 08:06 |
| Witam was mam dość istotne pytanie. Jak można się zarazić świerzbem. Jeżeli okazało się, że mój znajomy ma świerzb, a doszło między nami do pocałunku czy jest możliwe żebym się zaraziłam minęło od tego momentu pare tygodni a nic sie u mnie nie pojawiło | |
| Autor: | karolina 25.2.2011, 11:16 |
| Hejka mam problem bo nie wiem co mi jest... gdy sie podrapie wyskakuja mi takie duze plamy na ciele ktore schodza bo kilkunastu minutach nie wiem czy to moze być swierzb?? nie odczuwam zadnego swedzenia w nocy nic tylko te plamy smaruje to fenistilem i schodzi ale co to może byc chcem sie tego pozbyć!! | |
Choroby paznokci
Choroby paznokci są bardzo popularnymi schorzeniami. Występują zazwyczaj jako efekt nienależytej higieny oraz pielęgnacji. Należy pamiętać, że paznokcie odgrywają ważną rolę w wyglądzie dłoni i dlatego należy o nie szczególnie dbać.
Grzybica stóp należy do najczęstszych chorób kończyn dolnych. Ryzyko zachorowania na to schorzenie wzrasta w przypadku zmiękczenia skóry przez pot albo wodę. Na grzybicę chorują zazwyczaj osoby, które nie wycierają stóp po kąpieli (szczególnie przestrzeni między palcami) oraz sportowcy.
Łupież
Łupież to przypadłość dotykająca wielu osób. Wbrew powszechnym opiniom wcale nie wiąże się z zaniedbaniami w zakresie higieny osobistej, choć może to być jedna z przyczyn, jeśli faktycznie nie troszczymy się o włosy.